martes, 12 de junio de 2012

Un poc d'història


Les primeres referències que es tenen del petroli en l'antiguitat és la presència d'emanacions de gasos espontàniament inflamades des del sòl. En altres llocs, el petroli es manifestava en corrents d'aigua, sent recollit i empleat en diversos usos com a ungüent per guarir les ferides, malalties de la pell o donar massatge als músculs reumátics.
Van ser els egipcis els primers a donar-li ús medicinal, ocupant-ho també en embalsaments i com a oli per a les rodes dels seus carruatges.
En Babilònia va ser utilitzat com a combustible i per unir mosaics i pedres en les seves construccions. L'existència d'asfalt en el Mar Mort és esmentada per primera vegada per Moisés en els seus escrits.
D'igual manera, l'historiador Plinio va esmentar la deu d'Agrigent, que subministrava l'oli mineral de Sicília per a llums i Marco Polo, en la narració dels seus viatges, va descriure l'ocupació del petroli per a l'enllumenat, que era transportat en camells fins a Bagdad.
L'any 100aC, els xinesos es van convertir en els primers exploradors de petroli, buscaven en el lloc que els semblava adequat i perforaven amb trepants de bambú.
A Mèxic els antics pobladors tenien coneixement d'aquesta substància, doncs va ser emprada de diverses formes entre les quals s'explica la reparació d'embarcacions per a la navegació pels rius fent ús de les seves propietats impermeal·litzants.
No obstant això les primeres temptatives importants de perforar a la recerca de petroli no es van realitzar fins a mitjan segle XIX. En 1859 Edwin Drake va tenir el primer èxit en trobar l'or negre en Pennsylvania, Estats Units, a una profunditat de 21 metres solament. Uns altres li van emular, primer a Estats Units, despres a Sud-amèrica, Rússia, el Llunyà Orienti i l'Orient Mitjà. Es van establir moltes companyies amb l'objecte de produir, transportar i comercialitzar aquesta nova mercaderia. Des de llavors l'hidrocarbur s'ha trobat en tots els continents, excepte l'Antàrtida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario