domingo, 17 de junio de 2012

Diferents teories sobre el seu origen


Ningú sap a cencia certa l'origen del petroli, aquest recurs tan util, però els diferents invertigadors  sobre la materia han exposat algunes posibles teories

Teoria Inorgànica.
Segons els treballs de Berthelot (1866), Mendeleiev (1897) i Moissan (1902) la formació dels olis minerals es deurien a la descomposició de carburs metàl·lics per l'acció de l'aigua. Les aigües d'infiltració, en contacte amb els carburs metàl·lics continguts en les profunditats del sòl, donarien hidrocarburs acetilenics de cadena curta, que es transformarien en hidrocarburs saturats, cada vegada més complexos.
Alguns geòlegs han pensat vincular la formació d'olis minerals a fenòmens volcànics: en efecte, les restes de terrenys eruptius sovint contenen hidrocarburs, i el sofre, producte volcànic per excel·lència, constitueix gairebé constantment les terres petrolíferes. 


Teoria Orgànica
Segons el naturalista Alemany Hunt, els petrolis s'haurien format en el curs dels segles per descomposició de plantes i d'animals marins. En suport d'aquesta hipòtesi s'invoca generalment la presència de tal gemma i restes orgàniques en els sondatges petrolífers. La destil·lació sota pressió de l'oli de fetge de Bacallà o de cossos grassos provinents d'animals marins mostraria, segons el químic Egler, que els petrolis s'originen per l'acció de la calor central, exercit sota fortes pressions, sobre els cadàvers fòssils d'aquests animals.
Recolzaria la hipòtesi de l'origen animal d'aquests oli però, desgraciadament, els jaciments de petroli es troben en terrenys antics on la geologia ens ensenya que la vida es trobava molt poc desenvolupada.


Teoria Microorganica
Seria molt possible que la gènesi dels petrolis derivessin, almenys en part, de formes animals i vegetals d'organització molt primitiva com les algues i diatomeas. La descomposició per l'aigua del plàncton marí, i sobre el Faulschlamn, de les profunditats constituït per plantes i animals microscòpics, podria proporcionar petroli en certes condicions. El que sembla confirmar aquesta idea és la coexistència d'antigues línies costaneres o de formacions marines, amb certs jaciments.


Teoria aceptada
La composició química del petroli (amb 95 a 99 per cent de carboni o hidrogeno) no implica forçosament un origen orgànic. No obstant això, generalment se li considera així per dues raons:
1.- El petroli té certes propietats òptiques.
2.- El petroli conté nitrogen i certs compostos  que únicament poden procedir de materials orgànics.
D'altra banda, el petroli gairebé sempre es troba en roques sedimentàries marines. En efecte el mostreig realitzat en alguns del fons dels mars sobre les plataformes continentals ha revelat que els sedimentats de gra fi que estan acumulant-se avui dia contenen fins a 7 per cent de matèria orgànica que és potencialment apta des del punt de vista químic per transformar-se en petroli. En aquest fet veiem una aplicació mes del principi d'uniformitat.
Encara que les etapes de formació del petroli amb prou feines si es coneixen, la teoria que s'exposa a continuació aquesta àmpliament difosa i recolzada per superfícies fetes com per estar, almenys una miqueta prop de la veritat.
La matèria original consisteix en organismes marins simples, principalment plantes que viuen en abundància en la superfície i prop de la mateixa. Certament no falta tal material: l'observació i les mesures practicades indiquen que el mar produeixen si més no 400 quilograms de matèria proteïca per hectàrea cada any i en les aigües més productives prop de la riba creixen fins a 2.5 tones per hectàrea a l'any. Aquesta ultima xifra representa mes del que podria collir el ranxo o la granja més productiva.
La matèria orgànica s'acumula en el fons, sobretot en conques on l'aigua està estancades i és pobra en oxigeno i en conseqüència els animals *necrófagos no devoren la substància orgànica ni aquesta es destrueix per oxidació. En canvi sofreix l'atac i la descomposició per bacteris, que separen i eliminen l'oxigeno, nitrogen i altres elements, deixant el carboni i l'hidrogeno residuals. Els sediments rics en matèria orgànica actualment en procés d'acumulació, estan plens de bacteris.
En sepultar-se profundament sota sediments més fins que es dipositen posteriorment, es destrueixen els bacteris i s'aporten pressió, calor i temps perquè puguin verificar-se els canvis químics posteriors que converteixen les substància orgànica en gotetes de petroli liquido i en minúscules bombolles de gas.
La compactació gradual dels sediments que les contenen a conseqüència del seu pes cada vegada major, redueix l'espai entre les partícules de roca i expulsa el petroli i gas cap a les capes properes de sorra o arenisca, on els porus són més grans.
Ajudats pel seu menor pes especifico que els permet surar i potser per la circulació de les aigües subterrànies, l'oli i el gas generalment es mouen cap amunt a través de la sorra fins que aconsegueix la superfície es dissipen o bé, fins que es deté i acumulen un parany i formen un jaciment.

1 comentario:

  1. Slots - MapyRO
    Slots - 서산 출장마사지 MapyRO. The official game directory 안동 출장샵 of The Walking Dead's arcade. Find the complete directory for your favorite gaming machines 인천광역 출장안마 here!‎Entertainment 제주도 출장마사지 & Gaming · 인천광역 출장안마 ‎Casino · ‎Entertainment & Gaming

    ResponderEliminar