domingo, 17 de junio de 2012

Les Illes Balears

Des de fa un temps, la companyia Cairn Energy, la companyia Cairn Energy, especialitzada en la investigació petrolífera actuarà en cinc projectes ja aprovats en les costes valencianes: Albufera, Benifaió i Gandia, enfront de la costa de València; Altamar 1 i Altamar 2, situades entre la costa i Eivissa. 
La superfície global d'aquestes actuacions ascendeix a 396.900 hectàrees, repartides entre les 238.140 de les tres primeres i 158.760 dels projectes per a la zona de *Altamar. El conjunt d'aquestes actuacions –més altra batejada com Polifem i encara pendent de la seva aprovació– costarà a l'empresa més de 82 milions d'euros. 


Els terminis amb els quals explica  per dur a terme aquestes prospeccions és de sis anys. No obstant això, serà a partir del cinquè quan es puguin observar plataformes de cerca de petroli a les zones de treball. 
Cairn Energy té previst realitzar diversos treballs en el mar situat enfront de les costes de la Comunitat Valenciana en els quals està disposada a arriscar 82,4 milions d'euros dels seus accionistes, una prova de l'interès que té la companyia i que no existeix afany especulador en la seva planificació.


Sis anys, sis sondejos, segons publica el BOE, la companyia escocesa té previst el desenvolupament simultani dels treballs en els dos blocs sol·licitats al Govern d'Espanya. 
En el primer, el més proper a les costes valencianes i el més antic en ordre de sol·licitud, Medoil projecta iniciar amb caràcter immediat la investigació sobre les 238.140 hectàrees de plataforma marina corresponents als permisos denominats Albufera, Benifaió i Gandia. Segons el calendari previst per la companyia, en el primer any els seus especialistes es dedicaran a recopilar tota la informació «sísmica, magnètica,gravimétrica, de sondejos i geològica, no solament dins dels permisos, sinó també de tota la que sigui rellevant per a estudis regionals, incloent dades de satèl·lit i geologia de les zones terrestres veïnes als permisos».

La companyia digitalitzarà tota la informació disponible d'anteriors campanyes, tant de les realitzades per altres empreses especialitzades com per organismes científics espanyols. D'aquesta manera es garanteix la revisió de les dades d'acord a les últimes tecnologies i al «coneixement» adquirit per Cairn en les seves campanyes. En aquesta fase hi haurà també una campanya geològica en terra per identificar afloraments costaners de possibles «roques mare» i magatzems o paranys, acompanyats d'un «modelatge químic» que determini la possible evolució i si la roca triada pugues haver format ja o no petroli.

Finalment i sempre dins d'aquesta mateixa fase, que dura dos anys, es realitzaran els estudis ambientals previs a la «adquisició sísmica», que es realitza amb bucs especialitzats en el llançament, recollida i posterior processament de senyals acústics. Es tracta d'una fase amb potencial impacte sobre espècies com les balenes, dofins i unes altres que requereix d'un estudi ambiental previ i de plans de gestió amb mesures preventives. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario